Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

een eigenzinnige blik op de literatuur

older | 1 | (Page 2)

  0 0

  Bekijk de video in andere formaten.

  0 0

  Hoe diep de vriendschap ging is moeilijk te peilen, maar in de gezamenlijke religieuze achtergrond lag zeker een basis voor verwantschap. De twee schrijvers ontmoetten elkaar bij een schrijversavond in Groningen die Anton Brand presenteerde. Siebelink was onzeker, zat naast Jellema op een hoog podium en kreeg een vraag van Brand. In Een zeker eenheid (Philip Elchers, Groningen), een liber... Lees verder »

  0 0

  Boekverkoper Daan van der Valk, maandag nog strijdend voor de hoofdprijs in ‘De avond van het boek’, was gisteren aanwezig bij het Boekenbal. Vier foto’s uit de Stadsschouwburg.

  0 0

  Hopeloze vriendschap Het overkomt eigenlijk elke homoseksueel: verliefd worden op je beste vriend, die helaas geen aanhanger van de tegennatuurlijke liefde is, hoezeer je ook je best doet hem in die richting te drijven. In de nieuwe roman van Edmund White is dit wat Jack meemaakt als hij begin jaren zestig bij een uitgeverij in New York gaat werken en... Lees verder »

  0 0


  0 0

  ‘Stadsjonker’ Johnny van Doorn in Heteren over zijn vriendschap met beeldend kunstenaar en geboren plattelander Geurt van Dijk: Zoals Geurt op de boerderij meehielp door wekenlang bieten uit de grond te trekken of, om het even, een varken te slachten, nee, dat lag me niet zozeer. Alhoewel… ik vond me toch op de verkeerde plek geboren en bleef stilletjes ’n... Lees verder »

  0 0

  Er zijn schrijvers die Facebook telkens weer verlaten en er zijn schrijvers die er graag vertoeven. Een kleine steekproef naar de hoeveelheid vrienden van schrijvers. Onder de duizend vrienden tel je niet echt mee. De limiet van Facebook is 5.000, maar Ilja Leonard Pfeijffer spant de kroon op dit moment met 5.003 vrienden. Zo word je dus een beroemde schrijver.

  0 0

  Als Louis Paul Boon nog geleefd zou hebben, dan zou hij vandaag honderd zijn geworden. Walschap was zo’n veertien jaar ouder. Dat scheelt toch bijna een generatie. De twee hadden grote waardering voor elkaars werk, maar Boon is toch rauwer en aardser, Walschap veel burgerlijker. Ze kwamen niet bij elkaar over de vloer. Dat blijkt ook wel uit de brieven... Lees verder »

  0 0

  Van Victor Schiferli verscheen onlangs Dromen van Schalkwijk en natuurlijk was hij op het Boekenbal. Schiferli is ook fotograaf, hij maakt mooie desolate plaatjes (zie hier). In de Stadsschouwburg had hij alleen de beschikking over de camera op zijn telefoon. Het eerste plaatje met in het midden literatuurhistoricus Piet Calis is echter prachtig.

  0 0

  Naar aanleiding van het succes van het boek Jack Holmes and his friend (hier besproken door Doeke Sijens) sprak de overenthousiaste Arthur Kade met de auteur. Het gesprek gaat al snel over het persoonlijke leven van White en zijn HIV-status.

  0 0

  De boodschapper ‘Neem de volgende keer je flesje mee,’ zei Iris White in de zomer van 2007, ‘dan gaan we foto’s maken.’ Die fotosessie is er nooit van gekomen. Een maand later belde Iris’ buurman op om te zeggen dat ze overleden was. Ze was in slaap gevallen en niet meer wakker geworden. Iris White woonde in Lewes, in het... Lees verder »

  0 0

  Met de openingswoorden ‘Vuile fascist’ een vriendschap beginnen, is enigszins ongewoon, maar dat was de tekst die Ronald Giphart zijn medeleerling Bert Natter toevoegde op het Baarnsch Lyceum. ‘Ik ben geen vuile fascist. Ik ben een vuile communist,’ antwoordde Natter en een vriendschap was geboren. Dat kunnen we lezen in het blad van Stichting Lezen. De schrijvers zaten bij de... Lees verder »

  0 0

  Tijdens een feestelijke avond in de Zutphense Burgerzaal op vrijdag 16 maart heeft Jacques Klöters, juryvoorzitter van de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2012, bekendgemaakt dat de dichtbundel Zelf worden (Querido) van Henk van der Waal de Ida Gerhardt Poëzieprijs heeft gewonnen. De andere twee genomineerden waren: Tsead Bruinja met Overwoekerd (Cossee) en Anne Vegter met Eiland berg gletsjer (Querido). De jury... Lees verder »

  0 0

  Onbetrouwbare vrienden William Shakespeare is de koning van de canon, maar wie was hij? We weten nauwelijks iets over hem. Wie was toch die Mr. W.H. aan wie Shakespeare de sonnetten opdroeg? Er valt niets met zekerheid te zeggen over de identiteit. En wie was de donkere dame in de sonnetten 127 t/m 154? Ook ongewis. ‘Misschien bestaat ze alleen... Lees verder »

  0 0

  Gedroomde vriendschap Louis Couperus was nooit een man met veel vrienden. In zijn jonge jaren waren er Gerrit Jäger en Jonkheer Ram. Na zijn huwelijk in 1891 is zijn vrouw Elizabeth de enige constante factor in zijn leven. In 1909 doet plotseling een nieuwe vriend zijn intrede. Couperus noemt hem Orlando Orlandini, maar dit is zeer waarschijnlijk een pseudoniem. Couperus... Lees verder »

  0 0
  0 0

  Dikke vrienden Dirkjan is de leukste strip van Nederland. Samen met de rokende, drinkende, met ontblote bierbuik rondlopende Bert gaat hij de strijd aan met een volkomen onbegrijpelijke wereld. Een wereld waarin kabouters en smurfen af en toe een heuse plaag kunnen vormen. Dirkjan en Bert zijn alweer tien jaar samen en ter gelegenheid van dit jubileum heeft Van Gennep... Lees verder »

  0 0

  In de vierde aflevering van ‘Benali boekt’ gaat Abdelkader Benali met Tessa de Loo op zoek naar de ontstaansgeschiedenis van De tweeling. Over ‘goed’ en ‘fout’ en de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Op zoek naar de ontvangst van het boek in Nederland én Duitsland. Bekijk de video in andere formaten.

  0 0

  Wie zo’n jeugd had gehad als Boris, kon bij instellingen voor geestelijke gezondheid wel een potje breken. Een handelsreizende vader, die alleen maar thuis leek te komen om te schreeuwen en zijn kinderen te mishandelen. Een moeder die tijdens vaders afwezigheid een eindeloze stoet ooms in huis haalde die ook al niet uitblonken in spreken op fluistertoon, en een vaste... Lees verder »

older | 1 | (Page 2)